Anestianer

Anestianerne fra det vestlige Anestos er et stolt og disciplineret folk, der anser sig selv som stærkere og mere civiliserede end alle de omkringliggende lande, ja, selv end elverfolkene.

Kivarra og Anestos har en lang tradition for at hade hinanden, og selvom der er fred for øjeblikket (før Kosmos & Kaos-kampagnens tid), udsætter de stadig hinanden for kulturracisme. Grundet handelen landene i mellem, er der dog alligevel en del anestianere bosat i Kivarra, blandt andet som lejesoldater og repræsentanter i handelslav. Øriget har den største flåde i Det Midterste Hav og lever dels af fiskeri og dels af at udleje soldater til andre lande. De har ikke én regent, men et råd af embedsmænd til at lede landet. I Anestos er alle andre racer end mennesker i øvrigt dybt undertrykte, så mange anestianere har racistiske tendenser. Anestianere er Gaia-tro som kivanerne, men har svage afvigelser i deres dyrkelse af guderne.

Vil man spille anestianer, er det en god idé at sætte sig grundigt ind i deres samfundsstruktur og deres religion, da alle anestianere har fået dette ind med modermælken. 

Udseende: Anestianere har lyse farver og ligner mest af alt nordeuropæere. På grund af deres indgroede stolte nationalfølelse, har de fleste anestianere en fremtrædende udstråling, og i De Midterste Hav siges det, at de smukkeste kvinder bor i Anestos, Da de er et krigerfolk, har de fleste en god fysik. Traditionelt foretrækker de havets farver; blå, grøn og hvid.

Navne: Romersk inspireret.
Feminine eksempler: Ophelia, Telina, Lucilla, Severa, Celeste…
Maskuline eksempler: Tertius, Caro, Arian, Julias, Vorenus…

Efternavne: Adelige har familienavne. Man kan være fra en eksisterende adelsfamilie eller finde på sin egen i samarbejde med GM. Folk fra lavere samfundslag kaldes ”Af/fra (by eller område)” eller ”søn/datter af (faderen)”.

Favored alignment: Any Lawful

Favored classes: Fighter, wizard, knight, cleric (af Valator), archivist 

Cultural traits: Swim” som class-skill, ”Knowledge (Anestos)”.

Anestianer

Kosmos og Kaos juliebraad juliebraad